Taekwon-Do examens
 
 
Locatie:
Velddreef 330
2727 CV Zoetermeer
 
Aanwezig : 18:05
Aanvang : 18:15
Einde : 20:45
Let op: Kandidaten die in aanmerking komen om het Taekwon-Do Gup examen af te leggen, worden tijdig door Sahyun Johan geïnformeerd.
 
 

Examenregels en tijden

  • Bij het examen dient iedereen een schoon en gestreken Taekwon-Do pak te dragen en er schoon en verzorgd uit te zien.

  • Geen sieraden, dus ook geen horloges mogen worden gedragen. Heb je een oorbel in die moeilijk eruit te halen is, dan moet deze worden afgeplakt met een pleister ( dit geldt ook tijdens de gewone Taekwon-Do trainingen ).

  • Het examen geld bedraagt € 15,- (dit examengeld is inclusief eventueel behaalde band of slip) en moet voor het examen worden voldaan bij de hoofdleraar.

  • Neem een pen mee, voor je THEORIE-TOETS. Jeugd leden (vanaf 8 jaar) krijgen 5 theorie vragen en de junioren/senioren leden 10 vragen.

  • Leer je theorie, de jeugd behoord minimaal de basis nomenclatuur te weten die op de Baukdu site staat onder: Taekwon-Do> Nomenclatuur > Algemeen en de benamingen die wij in de lessen gebruiken (ook terug te vinden op de Baukdu site onder Taekwon-Do> Nomenclatuur). Voor de junioren/senioren zie ook de Baukdu site en de Taekwon-Do sites die onder “links” staan. Stel je Sahyun, Sabum of Boo Sabum gerust vragen over de theorie als je er niet uitkomt.

  • Men kan alleen aan het examen deelnemen als men lid is van de T.I.N. (contributie T.I.N.), neem dus je T.I.N. paspoort mee naar je examen.

  • Men dient tien minuten voor aanvang van het examen aanwezig te zijn.

  • Met het examen is publiek van harte welkom, maximaal 2 personen per leerling. Wel verzoeken we iedereen om zijn / haar mobiele telefoon uit te zetten!!

 

tindiploma

 

Exameneisen(vanaf 1e Gup tot 1ste Dan voor Taekwon-Do Baukdu) Print vriendelijke versie

1. De kandidaat dient de namen van de Tuls t/m de graduatie waar men examen voor doet te weten.
2. De kandidaat dient Koreaanse nomenclatuur van de examenonderdelen en de voornaamste fundamentele oefeningen te weten.
3. De kandidaat krijgt een theorie test van 5 of 10 vragen ( Jeugd leden (vanaf 8 jaar) krijgen 5 theorie vragen en de junioren/senioren leden 10 vragen).
4. De jeugd behoord minimaal de basis nomenclatuur te weten die op de Baukdu site staat onder: Taekwon-Do> Nomenclatuur > Algemeen en de benamingen die wij in de lessen gebruiken (ook terug te vinden op de Baukdu site onder Taekwon-Do> Nomenclatuur).
Voor de junioren/senioren zie ook de Baukdu site en de Taekwon-Do sites die onder “links” staan.
Stel je Sabum of Boo Sabum gerust vragen over de theorie als je er niet uitkomt

 

Praktijk

exameneisen

 

 

 

Toelichting:

Voor de 1 ste dan moet men Choong-Moo en net zoveel partneroefeningen weten als voor de 1e Gup, het laatste half jaar wordt gebruikt om de partneroefeningen, Tuls en breektesten te perfectioneren. De partneroefeningen zijn een minimale richtlijn. Breektest: t/m 12 jaar alleen met een voettechniek