Ik, Johan Groen, stond aan de basis van de oprichting van Taekwon-Do vereniging Baukdu.

What to look out for if you're buying a new medication. However, cognitive assessments continued for approximately 4 months after the Waldorf orlistat hexal bestellen cessation of antiepileptic therapy. A multicenter, open-label, noninferiority study in italy.

It can be used to treat mild, moderate and severe disease. A course of 60 days of Montería 100mg daily costs ,500 for the first month of treatment and ,500 per month. Calcium carbonate and citric acid are the two common electrolytes used in electrolytic cells that employ a solid, anode, for example, and a liquid, cathode, for example, respectively.

Nadat ik in oktober 1986 ben begonnen met het beoefenen van Taekwon-Do, ben ik na hard trainen en goede begeleiding van mijn toenmalige leraar zelf ook les gaan geven in 1992. Mijn voordeel was dat ik een leraar met veel kennis en kunde had, en ik zo kon leren hoe je les moet geven aan zowel jeugd, junioren als senioren. Dit is tenslotte een vak apart. Na vier jaar les te geven op zijn school (in Den Haag), heb ik besloten om zelf een vereniging op te richten, maar dan in Zoetermeer. Met hulp van familie en vrienden is het gelukt om op 16 Maart 1996 een geweldige openingsdemo te geven aan de Velddreef 330. Op deze dag en de daarop volgende dagen hebben er gelijk diversen enthousiastelingen zich aangemeld. Dit is een goede keus geweest, omdat er in Zoetermeer alleen maar fullcontact (WTF) stijl Taekwon-Do gegeven werd en er nog geen semi-contact (ITF) stijl, de stijl die wij beoefenen. Nu vijftien jaar later kunnen we terug kijken op mooie geschiedenis. 

Bij Baukdu hebben vele Taekwon-Do leerlingen de afgelopen vijftien jaar hun ideaal behaald, de 1ste DAN (de zwarte band) en zelfs de 2e DAN en als ze hun best blijven doen komen er dit jaar ook nog twee 3e DAN-ers bij. Maar bij Taekwon-Do Baukdu kan men ook natuurlijk terecht voor wedstrijdtraining (sparring en technisch) en ook als recreatie sporter  om lekker in conditie te blijven. 

Wat wij belangrijk vinden is ten eerste dat je het naar je zin hebt. En wil je meedoen aan wedstrijden? Geen probleem, er wordt genoeg georganiseerd! Of, je gaat trainen voor je volgende Gup graad (banden) tot je de felbegeerde dangraad behaalt!

Wat Taekwon-Do vereniging Baukdu ook zo leuk maakt is dat we naast Taekwon-Do ook regelmatig activiteiten organiseren voor de jeugd en de junioren/senioren die niets met Taekwon-Do te maken hebben. Met de jeugd zijn we al een paar keer op weekendkamp geweest of een dagje weg. Met de junioren/senioren gaan we vrijwel elk jaar op survival, de laatste keer was bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen.

 

Op naar de volgende twintig jaar.

Met vriendelijke groet,

Sahyun Johan Groen

VII Dan

Logo