Zondag 20 oktober jl. hebben enkele leden van T.V. Baukdu deelgenomen aan een Landelijke Wedstrijd Training georganiseerd door de T.I.N.
Sabum Dana – VI Dan en Sabum Henry – IV Dan, beide zeer geroutineerde wedstrijdmensen, hadden een intensieve en leerzame training in elkaar gezet.

Na een goede warming-up gingen we over naar de snelle wedstrijdtechnieken op kussens. Dit waren enkele technieken en combinaties waaronder de Yop Chagi, Ap Chagi, Dwit Chagi, Neryo Chagi.
Nadat iedereen in het ritme zat trok iedereen zijn equipment aan. Met equipment werden de snelle wedstrijdtechnieken beoefend zoals het afslaan van een aanval en overnemen met een tegenaanval. Als laatste kwam het vrij sparren, hierbij werden verschillende rondes gespard met verschillende tegenstanders. Voor je eigen ontwikkeling (reactievermogen en technieken) is het altijd goed om met “vreemde” tegenstanders te sparren.

DSC_0275 DSC_0277

Wedstrijden bestaan niet alleen uit sparren. De ervaren wedstrijdmensen bij ons weten dat bij wedstrijden ook de onderdelen Tuls en Teamtuls worden gedaan. Andere wedstrijdonderdelen die iets minder vaak voorkomen zijn; Hosinsul, Powerbreaking en Special Technics.

De tweede helft van de wedstrijdtraining werden de onderdelen Teamtuls, Special Technics en Breektesten behandeld. Hierbij werd  tussen de drie onderdelen door de verschillende groepen gerouleerd. Het onderdeel teamtuls werd door Master Chris – VII Dan gegeven. Bij een teamtuls is het de bedoeling om met meerdere personen zo synchroon mogelijk een Tul te lopen.
Na deze drie onderdelen werd het laatste halfuur aandacht besteed aan het onderdeel Hosinsul. Voor dit onderdeel was Master Chris speciaal naar Nieuwegein gekomen. Matser Chris is zeer geroutineerd in Hosinsul en heeft zelfs in het Engeland trainingen gegeven. Dit half uur was wederom zeer leerzaam.

Als je zelf mee wilt doen met wedstrijden is het belangrijk om veel te trainen! Een landelijke wedstrijdtraining is dan ook een zeer goede voorbereiding voor deelname aan wedstrijden. Tijdens deze landelijke wedstrijdtrainingen leer je snelheid te ontwikkelen, verschillende technieken te gebruiken maar ook andere belangrijke onderdelen zoals Teamtuls en Hosinsul worden beoefend. Je traint altijd met gelijkwaardige tegenstanders.

Deze wedstrijdtrainingen worden 3x per jaar gegeven in Nieuwegein en zijn kosteloos voor leden van de T.I.N.!
Wil je een keer meedoen aan deze leuke training? Geef dit dan aan bij de Sabum of Boo-Sabum.