Taekwon-Do is oorspronkelijk als een zelfverdedigingskunst ( Martial Art ) ontwikkeld en is afkomstig uit Korea. Omdat sommigen de Martial Art niet alleen als een contactloze zelfverdedigingskunst wilden behouden, zijn er ook semi – contact en full – contact versie’s van het Taekwon-Do ontstaan en deze worden daarom ook zelfverdedigingsport genoemd.

Protein makes us strong, helps our muscles grow bigger, builds and strengthens our bones, and increases our energy levels. Baclofen should not be combined with Gwaram anti-epileptic drugs. Generic drugs have different names, but the same function.

For example, a patient in australia may be offered an alternative medicine called lyrica (pregabalin. The clomifene causes loss of cialis 5 mg abbassa la pressione Blaine libido and an increased incidence of breast or ovarian cancer. Ivermectin for dogs ingredients are very important.

De krijgskunst is ontwikkeld door generaal Choi Hong Hi. Deze heeft in zijn jeugd kennis gemaakt met de nationale zelfverdedigingsport van Korea, Taek Kyon die vooral gericht is op het gebruik van voettechnieken. Toen Choi later in Japan ging studeren ontmoette hij daar een Koreaan die hem Karate wilde leren. Toen de tweede wereld oorlog uitbrak moest hij het Japanse leger in. Toen in 1945 de oorlog was beëindigd, bleef Choi in het leger, alleen ging hij terug naar zijn geboorteland dat nu eindelijk na een Japanse onderdrukking van 36 jaar lang, was bevrijd. In het leger ging hij door met het trainen van soldaten in een nieuwe stijl die hij destijds zelf aan het ontwikkelen was. In deze nieuwe zelfverdedigingvorm zaten zowel aspecten van Taek Kyon, Karate als Choi’s eigen inbreng. Die eigen inbreng hield onder andere in dat veel van de huidige Taekwon-Do technieken er specifiek op zijn gericht dat deze met zo min mogelijk energie een zo groot mogelijke kracht opleveren. Ook zegt hij dat vele technieken wetenschappelijk, vooral natuurkundig volgens de wetten van Newton, zijn ontwikkeld. Ondanks het feit dat Taek Kyon en Karate als bronnen zijn gebruikt voor de ontwikkeling van Taekwon-Do wil de generaal er nadrukkelijk bij vermelden dat de fundamentele theorieën en principes van Taekwon-Do totaal verschillen van elke andere gevechtskunst op de hele wereld.

Er wordt wel eens aangegeven dat Taekwon-Do al 2000 jaar oud is. De historische benadering van Taekwon-Do wordt dan wel veelal teruggevoerd tot aan de jaartelling, maar pas sinds 11 april 1955 kreeg de gevechtskunst de naam Taekwon-Do.

 

 GenChoiHongHi  GenChoiHongHi3 GenChoiHongHi2

General Choi Hong Hi

9 november 1918 – 15 juni 2002 

 

   tae Tae   betekent letterlijk “voet” en staat voor alle beentechnieken, zowel aanvallend als verdedigend. Hiernaast staat Tae ook voor staan, lopen, springen en breken.  
   kwon Kwon   betekent letterlijk “vuist” en staat voor alle handtechnieken en armtechnieken, zowel aanvallend als verdedigend (inclusief het vast – grijpen en werpen).
   do Do   betekent letterlijk “weg”, “methode” of “principe”. Dit is dus het samenspel van alle Taekwon-Do bewegingen en oefeningen samen. Verder is het moeilijk te omschrijven omdat het ook een bepaalde geestelijke houding aangeeft die geworteld is in het traditionele Oost-Azië.

 

Taekwon-Do door de jaren heen

tkd_history