Al enige tijd werd er naar uitgekeken maar maandag 28 mei was het eindelijk zover!
Een wedstrijdtraining verzorgd door Sabum Marcel Hugoosgift (wereldkampioen 2008) en Bu-Sabum Rob van Dongen (Zilver EK 2012).

Na het aangroeten begon Bu-Sabum Rob met de warming up. Wie dacht dat vanwege het mooie weer en de zomerse temperaturen de training iets minder intensief zou zijn had het mis. We kennen de Bu-Sabum Rob van de Landelijke Wedstrijd Training en weten dat hij altijd met veel enthousiasme aan de conditie werkt, ook vandaag weer. Nadat o.a. de armen, benen en heupen lekker los waren, volgenden de sit-up en push-up zich in rap tempo op.
Na een goede warming-up begonnen we met losstoten op kussens. Ook hier werd het conditionele deel niet gespaard, tussen het losstoten door moesten we meerdere keren in verhoogd tempo tien tellen op de kussens stoten. We leerden dat de ene stoottechniek de andere niet is en je op het juiste moment moet stoten, actie – reactie! Snelheid creëren door lekker los te bewegen i.p.v. statisch stoten.

Langzaam stapten we over op de beentechnieken. Dat leeftijd geen enkele rol speelt bij Taekwon-Do liet Sabum Marcel zien met vier keer een snelle cross.
We hebben verschillende traptechnieken geoefend, waarbij ook hier centraal stond, actie – reactie! Reageren op de tegenstander en overnemen door de juiste technieken te combineren. Vele traptechnieken werden beoefend en gecombineerd, waaronder de Cross, Yop Chagi, Ap Chagi, Dollyo Chagi, Bandae Dollyo Goro Chagi.

Als afsluiting werd aan beide zijden van de zaal twee rijen kussen opgesteld. In hoog tempo moesten we zig-zag acht stoten en acht snelle cross maken.

Een actieve afsluiting van een pittige maar leuke en leerzame training!